Top 7 beste voetbalschoenen voor mensen met brede voeten!

Voetbalschoenen voor brede voeten, die zijn lastig te vinden. Bij het uitzoeken van nieuwe voetbalschoenen zijn er veel eisen waar de schoen aan moet doen. Zo is je keuze afhankelijk van: de kleur, het merk, de prijs, de maat en het materiaal. Voor sommige voetballers onder ons is er nog een factor die mee speelt. Is de schoen geschikt voor voetballers met brede voeten? In deze lijst zetten wij 7 topkwaliteit voetbalschoenen op een rijtje. Na het lezen van dit lijstje weet jij precies welke schoen geschikt is voor jou!

1. Adidas Copa Mundial

We trappen de lijst af met een klassieker, namelijk de Adidas Copa Mundial. Deze voetbalschoen is sinds 1982 op de markt er wordt sinds dat jaar verkocht aan voetballers over de hele wereld. De Copa Mundial is eigenlijk voor iedereen geschikt, dit komt door het leer van de schoen. Wanneer je de schoen een aantal keer draagt gaat het leer zich vormen naar de vorm van jouw voet. Dit is heel fijn voor mensen met brede voeten, omdat deze schoen genoeg ruimte over laat. Door de lange tong is het gemakkelijk om de schoen in te komen. Daarom staat de Copa Mundial bekend om zijn comfort.

Naast de comfort is ook het klassieke uiterlijk van de schoen ook een reden waarom veel mensen fan zijn van de Adidas Copa Mundial. De zwarte basis met witte strepen brengt de drager terug naar een tijd waar opvallende kleuren nog niet te zien waren op voetbalschoenen. De Copa Mundial wordt niet zomaar ‘The Godfather’ van de voetbalschoenen genoemd. Met een prijs van €150 praten we wel over een prijzige voetbalschoen, maar deze schoen zeker 5 jaar mee.

2. NIKE TIEMPO LEGEND 8 ACADEMY MG

Nummer twee in de lijst is de Nike Tiempo Legend Academy MG. Deze schoen is gemaakt van rekbaar k-leer en met een aantal echt klassieke kleurencombinaties, kiezen veel breedvoetige spelers al jaren voor de Nike Tiempo. Deze schoen bestaat uit het traditionele k-leer  samen met de gebreide hielkap zorgt dit voor veel comfort bij voetballers met brede voeten. Rondom de toebox staan ​​de klassieke k-lederen materialen van de Tiempo opnieuw centraal, met de geribbelde textuur die is ontworpen om de controle over het voetbal te verbeteren. Omdat dit bovendeel volledig ongestikt is, blijven comfort en flexibiliteit volledig ongehinderd.

3. PUMA FUTURE 5.2 NETFIT MG

Ook Puma heeft schoenen voor de voetballers met brede stappers. De Puma Future 5.2 Netfit MG heeft een bijzondere techniek toegepast in de veters. Geen enkele andere schoen heeft veters zoals de Puma Future, die NETFIT-technologie gebruikt om je een volledig aanpasbare pasvorm te geven. Dit zou als muziek in de oren moeten zijn van elke breedvoetige speler die ooit in de trainingsruimte is achtergelaten, zwetend en inspannend als een overbelaste Assepoester. Het zachte gebreide bovenwerk geeft je niet alleen een waanzinnig gevoel van blote voeten op de bal, maar wikkelt zich ook naadloos om de vorm van je voet. Omdat je de veters vrijwel op elke gewenste manier kunt strikken, is de Future breed en ruim genoeg voor mensen met bredere voeten. De schoen is gripvast, knus en vooral breed. Ook heeft deze schoen een opvallender uiterlijk dan de voorgaande schoenen in deze lijst. Dus ook met je brede voeten kun je de show stelen op het voetbalveld.

4. Nike Phantom Venom Elite FG

De Nike Phantom Venom Elite FG is een geweldige keuze voor spelers met brede voeten die echt wat meer kracht in hun spel willen. Deze schoen heeft een laag uitgesneden ontwerp. Een opvallend kenmerken van deze schoen is dat ze de ribbels op de wreef hebben. De ribbels zijn op hun plaats om de bal te helpen draaien. De elastische tong van de schoen zorgt ervoor dat je de schoen gemakkelijk aan kan doen en dat hij rekt naar de vorm van je voet.  Ook is de onderplaat van de schoen breed opgezet waardoor mensen met brede voeten zich niet opgesloten voelen.

5. Puma King

Ondanks dat hij veel ouder is dan de andere voetbalschoenen op deze lijst, is de Puma King nog steeds een van de meest comfortabele voetbalschoenen op de markt. Dit geldt zeker voor spelers met brede voeten, aangezien rekbaar leer en een brede zoolplaat beide worden gebruikt om zoveel mogelijk ruimte te bieden. Sterker nog, je zou waarschijnlijk kunnen zeggen dat het de ouderwetse aard van de koning is die het hier zo’n geweldige optie maakt. Veel moderne voetbalschoenen voelen gestroomlijnder aan, waarbij de grote merken steeds wanhopiger op zoek zijn naar de lichtste voetbalschoenen die mogelijk zijn. De King wordt geleverd zonder de toeters en bellen van de nieuwste releases, en biedt een voetbalschoen zonder gedoe die gewoon een genot is om in te spelen. Er zijn hier geen speciale trucs. Geen innovatieve nieuwe features. Dit is gewoon een klassieke voetbalschoen die altijd bekend stond om zijn comfort, duurzaamheid en breedte.

6. Adidas Kaiser 5 - Voetbalschoenen brede voeten

Nummer zes in deze lijst is ook een model van Adidas en lijkt erg op de Adidas Copa Mundial. Het verschil met de Adidas Kaiser 5 en de Adidas Copa Mundial is dat de Adidas Kaiser 5 gemaakt zijn van goedkoper leer. Hierdoor is deze schoen een goedkopere optie. Ook de Adidas Kaiser 5 voetbalschoenen zijn geschikt zijn voor harde, stevige en middelharde voetbalvelden. Adidas, hoofdsponsor van teams als Real Madrid en Juventus ontwerpt een enorme hoeveelheid voetbalschoenen ieder jaar.

7. New Balance Furon v6 Pro

Tot slot is het ook het vermelden waard dat New Balance ook eindelijk voetbalschoenen heeft ontworpen voor mensen met brede voeten. De New Balance Furon v6 Pro wordt momenteel bekroond door Sadio Mane, en je zou kunnen zeggen dat hij op dit moment verreweg de snelste speler is met brede voeten. De nieuwe Furon is snel. In tegenstelling tot zoveel andere speedboots, voelt het bovenwerk zacht en soepel aan. Ook vormt deze schoen zich rond je voeten alsof ze je een lekkere warme knuffel geven.

Voetbalschoenen brede voeten - Je eigen voetbalschoenen wijder maken

Naast het kopen van voetbalschoenen die een wat bredere pasvorm hebben is het ook mogelijk om je eigen voetbalschoenen breder te maken. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. Dit is wel volledig op eigen risico! Hieronder is een video te zien waarin wordt uitgelegd hoe je dit het best kan doen en waar je onder anderen op moet letten tijdens het verbreden van je schoen.