Top 7 beste tafelvoetbal tafels!

Tafelvoetbal cadeau

Een tafelvoetbal is het perfecte cadeau voor sinterklaas, kerst of een verjaardag. Tafelvoetbal is enorm populair bij jonge kinderen. Het is een manier om kinderen uren bezig te houden en dat al voor een paar tientjes! Even snel een potje tafelvoetballen kan binnen een handomdraai. Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende modellen tafelvoetbal tafels en daarbij is het belangrijk om te weten wat de beste zijn. Voordat we beginnen met de top 7 is het belangrijk om de verschillende soorten tafelvoetbal tafels van elkaar te kunnen onderscheiden. Zo zijn er tafelvoetbal tafels op poten die niet verstelbaar zijn. Hierbij is het de bedoeling dat de tafel een vaste locatie krijgt. Vind je dat toch lastig? Er zijn ook tafelvoetbal tafels die enkel en alleen bedoeld zijn voor op tafel. Deze tafels zijn geschikt voor op iedere kamertafel. Als laatste zijn er ook nog dynamische voetbaltafels. Deze kunnen zowel op een vaste locatie staan maar kunnen ook gemakkelijk ingeklapt worden.

1. Buffalo Runner - Tafelvoetbal tafel - 121 x 61 x 78.8 cm

Op nummer 1 staat een prachtige tafelvoetbal tafel van Buffelo Runner. Dit is een uitstekende tafelvoetbal tafel tegen een mooie prijs. Perfect voor thuis op de zolder of in de speelkamer. Deze tafelvoetbal tafel is ontworpen als vaste voetbaltafel. De poten van de tafel kunnen ook los van de tafel gekoppeld worden. Op die manier kan je de tafelvoetbal tafel los op de kamertafel gebruiken. Wel moet er dan rekening gehouden worden met de breedte van de tafel. Een uitstekend cadeau voor de echte voetballiefhebber.

2. Kinder voetbaltafel, speeltafel, tafelvoetbal, voetbalspel

Deze tafelvoetbal tafel is een uitstekende tafel voor kinderen. Een simpele tafel om mee te beginnen en te kijken of je ook wel echte geïnteresseerd bent in tafelvoetbal. Voor deze prijs kan je de tafel moeilijk laten staan. Een uitstekende prijs voor een degelijke tafelvoetbal. De aanbevolen leeftijd voor deze tafelvoetbal tafel is tussen de 4 en 8 jaar oud. Het gewicht van de tafel is ongeveer 5 kg en is dus makkelijk te verplaatsen.

3. Cougar Scorpion Kick TS opklapbare Voetbaltafel Zwart - Tafelvoetbal - Telescopische stangen

Deze tafelvoetbal tafel is gemaakt voor de echte fanatieke tafelvoetballer. Een dynamische tafelvoetbal tafel die zowel op de tafel als op de grond te gebruiken is. Deze tafel is zeer gemakkelijk te verstellen is daardoor ook erg makkelijk mee te nemen. Uitstekend geschikt voor een gezellig potje tafelvoetbal met vrienden, familie of visite. Met deze tafel kunnen kinderen op een makkelijke manier kennismaken met het tafelvoetbal. Naast dat het spelen op deze tafel vermakelijk is, is het ook enorm goed voor de oog-handcoördinatie en wordt het reactievermogen getraind. Het is leuk voor jong en oud en ook nog eens leerzaam.

4. Buffalo Voetbaltafel - Shoot met Telescopische St.

Deze tafelvoetbal tafel is uitstekend voor een gezellig potje tafelvoetbal met je vrienden, familie of kennissen. Even lekker ontspannen of toch fanatiek je reactievermogen trainen. Het kan allebei met de voetbaltafel van Buffalo. De tafelvoetbal tafel is geschikt voor personen vanaf 6 jaar oud. Stevige poten zorgen voor een stabiele speelervaring. 

5. Buffalo Voetbaltafel - Winner

Op nummer 5 van de beste tafelvoetbal tafels staat ook een voetbaltafel van Buffalo. Deze voetbaltafel is een iets goedkopere variant van de nummer 4 hierboven. Ook deze tafel is geschikt voor zowel een gezellig als een fanatiek potje tafelvoetbal. De tafel heeft een gewicht van zo’n 25kg en is dus vrij eenvoudig aan de kant te zetten/schuiven. Een echte voetbaluitstraling geeft deze tafel extra sfeer in bijvoorbeeld een leuke speelkamer.

6. Voetbaltafel Klein

Ben je toch op zoek naar een goedkopere variant? Dan is deze optie de beste voor jou. Dit is een perfect goedkoop cadeautje voor een surprise. Deze kleine tafelvoetbal tafel is erg goedkoop en gemakkelijk overal mee naar toe te nemen. Binnen een handomdraai staat de tafel klaar voor een gezellig potje tafelvoetbal. 

7. Buffalo Mini Soccertable - 6 Rods Deluxe

Op nummer 7 staat deze prachtige tafelvoetbal tafel. Dit tafelmodel heeft een zachte prijs en is enorm makkelijk weer op te bergen. Zeer geschikt voor kinderen. Ook over het installeren hoef je je geen zorgen te maken. Binnen een paar minuten is de tafel klaar voor gebruik. Deze tafel bevat 2 scoretellers en 2 balletjes. Dit product wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Geschiedenis van tafelvoetbal

Tafelvoetbal is een spel waarbij twee partijen het tegen elkaar opnemen om met elf pionnen een voetbalwedstrijden na te spelen. De pionnen zijn vast gemaakt aan ijzeren stangen door de tafel heen. Bij tafelvoetbal zijn er 4 linies. Namelijk de keeper, de verdediging, het middenveld en de aanval. De verdeling van de pionnen is als volgt: 1 keeper, 3 verdedigers, 5 middenvelders en 3 aanvallers. Over het algemeen wordt het spel gespeeld door 2 of 4 spelers. De wedstrijd is gewonnen wanneer een team als eerste 11 goals heeft gescoord. Vaak wordt er bij betaalde tafelvoetbal tafels gespeeld tot de balletjes op zijn. Tafelvoetbal is uitgevonden door een man uit Frankrijk, genaamd Lucien Rosengart. Naast de tafelvoetbal heeft hij nog meer uitvindingen gedaan, zoals de veiligheidsgordel. Tafelvoetbal werd eigenlijk pas populair na de Tweede Wereldoorlog in Europa en de VS. Het gerucht gaat dat de tafelvoetbal is uitgevonden om oorlogsveteranen te helpen met revalideren. Er werden enorme succesen geboekt met het verbeteren van de oog-handcoördinatie.

Oude tafelvoetbal

Tips voor tafelvoetbal

Wil jij net iets beter worden in tafelvoetbal dan je vrienden? Dan kunnen wij jou hier mee helpen. Hier een video van 10 tafelvoetbal tips om jouw spel te verbeteren van een professionele tafelvoetballer! Bekijk snel je tips en win je volgende potje tafelvoetbal met ruime cijfers.